Webbenkät inför Södertälje skolors skolinspektion våren 2015

skickad 11 sep. 2014 03:02 av Admin   [ uppdaterad 11 sep. 2014 04:48 ]
Informationen med inloggningsuppgifter har idag mejlats till vårdnadshavare på Pershagenskolan. Angående en skolenkät från Skolinspektionen, som vi är tacksamma om ni tar er tid och besvarar.
Mer information finns i bifogat dokument.

Om du inte fått nämnda mejl kan du kontakta expeditionen, per mejl (berit.tveit@sodertalje.se). Så ordnar vi så att du får inloggningsuppgifter för att kunna besvara enkäten.

Tack för din medverkan!

Håkan Malmrot

Information om Skolenkäten till vårdnadshavare

Hej,
Som underlag inför den regelbundna tillsynen av er skolenhet kommer Skolinspektionen att genomföra en webbenkät bland vårdnadshavare till barn i grundskolans årskurs 1-9 och i förskoleklass. Vidarebefordra därför nedanstående information till berörda vårdnadshavare.
Under våren 2015 ingår ditt/dina barns skola i Skolinspektionens regelbundna tillsyn. Alla barn och ungdomar har rätt till en god utbildning i en trygg miljö. Skolinspektionen är en statlig tillsynsmyndighet med uppgift att kontrollera så att alla skolor lever upp till dessa krav.
Du som vårdnadshavare till barn i förskoleklass eller grundskola har möjlighet att delge dina synpunkter om skolan via Skolenkäten. Skolenkäten besvaras via webben och tar cirka tio minuter att besvara. Har du flera barn i den aktuella skolan besvarar du enkäten en gång per barn. Syftet med Skolenkäten är att ge Skolinspektionen ytterligare underlag för att kunna göra välgrundade bedömningar och beslut. Resultaten kommer att presenteras i sammanställd form och kommer inte att lämnas ut på ett sådant sätt att enskilda personer kan ta skada. Enkätsvaren kommer inte att behandlas av skolan, utan av Skolinspektionen.
Skolenkäten besvaras även av pedagogisk personal och elever i grundskolans årskurs 5 och 9 samt gymnasiets år 2. Eleverna kommer att svara på enkäten på skoltid. Om du har ett barn i årskurs 5 och inte vill att ditt barn ska svara på enkäten bör du meddela detta till skolan.
Besvara enkäten senast 2014-09-26
Om du har frågor om lösenord och inloggningsuppgifter kontakta Entergate AB på 035-15 59 15 eller skolenkaten@entergate.se
Om du har övriga frågor om Skolenkäten är du välkommen att höra av dig till oss via Skolinspektionens växelnummer 08-586 080 00 eller e-post skolenkaten@skolinspektionen.se
För mer information om Skolenkäten gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten
Tack för att du tar dig tid att besvara enkäten. Det är viktigt för oss att få veta vad du tycker om ditt/dina barns skola!
Med vänlig hälsning,
Skolinspektionen
   - العربية (Arabiska)للحصول على معلومات عن الإستبيان المدرسي باللغة العربية إضغط هناwww.skolinspektionen.se/skolenkaten-arabiska
   - English (Engelska) For information about the school survey in English, click here.www.skolinspektionen.se/skolenkaten-engelska