Vinst i regionsfinalen i Future city. Uppdaterat

skickad 6 mars 2014 01:35 av Okänd användare   [ uppdaterad 7 mars 2014 04:52 av Admin ]
Pershagenskolan klev fram och vann ”Region Öst” och blev uttagen som finalist i Sverige finalen. Här deltar Sveriges sju bästa skolor och tävlar om titeln som vinnare i ”Future City” tävlingen.
Flerfaldiga vinnarna Viktor Rydbergs samskola från Danderyd, Ösbyskolan från Gustavsberg, Rålambshovskolan från Stockholm, Klara Privata Grund från Kungsholmen, Hässelbygårdskolan från Hässelby samt Annerstaskolan från Huddinge fick se sig besegrade.
- En bidragande del var elevernas mängd av futuriska lösningar, berättar Jasmina Kosevic, ansvarig lärare på Pershagenskolan. Hon berättar även att eleverna visade upp ett mycket bra samarbete under arbetet och vid presentationen. Det här har varit jätteroligt för eleverna och för oss som skola!
Rektor Håkan Malmrot är också väldigt glad. Han poängterar även att detta arbete går hand i hand med skolans verksamhetsidé, som är att vara en framtidens grundskola som aktivt bedriver skolutveckling, så att eleverna får de bästa förutsättningar för lärande och rustas till att bidra till en hållbar samhällsutveckling.
Jasmina återkopplar hur det entreprenöriella arbetet har haft betydelse för elevernas resultat och gläds med deras framgång. Håkan avslutar med att säga: -Bra jobbat och grattis till våra 8:or!

/Mattias Sikberg
IKT-ansvarig