Stort fokus på skolutveckling! Tre intensiva dagar för personalen under höstlovet.

skickad 6 nov. 2012 00:35 av Admin   [ uppdaterad 6 nov. 2012 05:12 ]
Från växthusarbete (lean) med inslag av det pågående arbetet för ”hållbar utveckling”, dvs vårt miljö och hälsoarbete var några elever på skolan i samband med lunchen. Med mat med kopplat till arbetet för en bättre Östersjö och ökad förståelse för återvinning i vår närmiljö.

Den här gången har vi arbetat utifrån ett f-9 perspektiv gällade hur vi går vidare med rörelse varje dag och arbetet med vår inne och utemiljö.

Övrig tid ägnades åt implementeringen av den nya läroplanen. En del var en föreläsning av vår tidigare och numer prisade lärare Zandra Wikner Strid. Hon fick i måndags ta emot ett pris för årets läromedel ("Der Sprung" som hon är medförfattare till) på den stora skolmässan, Skolforum. Grattis Zandra! Lärarna har även arbetat med läroplanen kopplat till digitaliseringen av vår elevdokumentation och som om om inte det vore nog använde vi en del av tiden åt den stora forskningsrapporten "Visibel learning", av John Hattie.

Vi känner oss väldigt till freds med vår strategi att inte ha för bråttom med implementeringen av LGR 11 då vi ser att alla på skolan fördjupar sin förståelse för läroplanen för varje dag som går.

Det har varit tre intensiva dagar som verkligen fokuserat på skolutveckling. Vi från skolledningen vill passa på att tacka all personal för deras fina insatser och slit under dessa dagarna.

Skolledningen

bild på rektor Håkan Malmrot