Uffe har vunnit pris som årets skolprofil 2013

skickad 25 maj 2013 08:59 av Admin   [ uppdaterad 25 maj 2013 09:00 ]

Årets Skolprofil 2013

Motiveringen lyder:

För att sammanfatta Ulfs insats med enkla ord: rätt man på rätt jobb!

Ulf är sedan många år en omtyckt profil på Pershagenskolan. Hans engagemang, främst för miljö, natur & friluftsliv samt lokalhistoria väcker nyfikenhet och intresse hos barnen på ett naturligt sätt. Ulf säger ibland att "skogen är min arbetsplats" och får på så vis barnen att se och upptäcka sin närmiljö, bekanta sig med djur och växter samt känna lust och längtan till skog och mark.

Ulf har en osedvanligt god förmåga att möta barnen på rätt pedagogiska nivå, såväl individuellt som i grupp. Han kan trösta, stötta och uppmuntra samt sätta gränser på ett sätt som barnen uppskattar och känner ömsesidig respekt inför. Ulf visar att han ser individerna i gruppen och är på många sätt en förebild för barnen. En skolprofil som lägger grunden till minnen för livet!

Priset delades ut den 25 maj på Politikertorget i samband med Föräldraaktions aktionsdag av Föräldraaktion Södertälje