I tider av magsjuka. Råd från vårdguiden.

skickad 24 jan. 2014 04:39 av Admin
Med anledning av att många drabbas av magsjuka så kan det vara bra att ta del av råd som vårdguiden har. Saxat från deras hemsida:

Bra att stanna hemma lite längre

Om man har varit magsjuk brukar det vara bra att stanna hemma någon dag extra efter att man har blivit frisk för att man inte ska smitta andra.

För barn i förskolan rekommenderas att de kan gå tillbaka när de äter som vanligt och inte har kräkts eller haft diarré under de senaste två dygnen.

För skolbarn och vuxna som blivit magsjuka brukar rekommendationen vara att man väntar minst ett dygn efter att symtomen helt gått över innan man återvänder till skolan eller arbetet. För vinterkräksjukan saknas enhetliga råd, men rekommendationerna varierar mellan en till två dygns symtomfrihet innan man återvänder.

Mer finns att läsa på vårdguidens hemsida om magsjuka/vinterkräksjuka: http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Magsjuka---diarre-och-krakningar/