Hej alla vårdnadshavare med barn på Pershagenskolan!

skickad 26 aug. 2016 00:57 av Admin   [ uppdaterad 26 aug. 2016 01:21 ]

Första skoldagen har redan varit och som många av er redan vet har det skett förändring av ledningen på skolan. Skolan har fått ett funktionellt delat ledarskap.

Vi som delar på ledarskapet heter Morgan Damberg och Ann-Madelene Johansson. Ann-Madelene är enhetschef och kommer närmast från en skolledartjänst i Sollentuna. Morgan kommer från en rektorstjänst i Botkyrka kommun. Enhetschef är en ny funktion på skolan. Enhetschefens främsta arbetsuppgifter är administrativa t.ex. att ansvara för skolans ekonomi och lokaler. Rektor får därmed ett tydligare uppdrag som pedagogisk ledare.

Vi har fått ett mycket varmt mottagande av skolans alla medarbetare och tillsammans med dem är vårt mål att kunna ge alla elever en så bra skolgång som möjligt. Vi hoppas också på ett nära och bra samarbete med er föräldrar.

Som ni säkert vet är läraromsättning ett stort problem hos många skolor. Vi är glada för att nästan alla våra lärare har stannat och att de allra flesta är legitimerade. De nya lärarna som vi hälsar välkomna är Katarina som undervisar i Hemkunskap samt Göran som har återvänt till skolan efter ett år i Botkyrka. Göran undervisar i år 5 under detta läsår.

Vi är mycket glada och stolta för att vi på Pershagenskolan har blivit vald att bli övningsskola för lärarstudenter. Samtliga medarbetare har fått fortbildning av Stockholms Universitet vilket var mycket uppskattat. Vi ser stora pedagogiska fördelar med att ta emot alla studenterna som kommer till oss i oktober.

Vi i skolledningen har mycket att sätta oss in i. Bland annat kommer vi att se över samtliga rutiner som finns på skolan och bygga upp en väl fungerande elevhälsa.

Vi vill passa på att informera er att föräldramötet kommer äga rum i september. Separat inbjudan kommer inom kort.

Med hopp om ett gott framtida samarbete!

Morgan Damberg                                                                                            Ann-Madelene Johansson

08-523 067 47                                                                                                  08- 523 033 44

morgan.damberg@sodertalje.se                                                                      ann-madelene.johansson@sodertalje.se