Namnlös


Hej alla vårdnadshavare med barn på Pershagenskolan!

skickad 26 aug. 2016 00:57 av Admin   [ uppdaterad 26 aug. 2016 01:21 ]

Första skoldagen har redan varit och som många av er redan vet har det skett förändring av ledningen på skolan. Skolan har fått ett funktionellt delat ledarskap.

Vi som delar på ledarskapet heter Morgan Damberg och Ann-Madelene Johansson. Ann-Madelene är enhetschef och kommer närmast från en skolledartjänst i Sollentuna. Morgan kommer från en rektorstjänst i Botkyrka kommun. Enhetschef är en ny funktion på skolan. Enhetschefens främsta arbetsuppgifter är administrativa t.ex. att ansvara för skolans ekonomi och lokaler. Rektor får därmed ett tydligare uppdrag som pedagogisk ledare.

Vi har fått ett mycket varmt mottagande av skolans alla medarbetare och tillsammans med dem är vårt mål att kunna ge alla elever en så bra skolgång som möjligt. Vi hoppas också på ett nära och bra samarbete med er föräldrar.  

Som ni säkert vet är läraromsättning ett stort problem hos många skolor. Vi är glada för att nästan alla våra lärare har stannat och att de allra flesta är legitimerade. De nya lärarna som vi hälsar välkomna är Katarina som undervisar i Hemkunskap samt Göran som har återvänt till skolan efter ett år i Botkyrka. Göran undervisar i år 5 under detta läsår.

Vi är mycket glada och stolta för att vi på Pershagenskolan har blivit vald att bli övningsskola för lärarstudenter. Samtliga medarbetare har fått fortbildning av Stockholms Universitet vilket var mycket uppskattat. Vi ser stora pedagogiska fördelar med att ta emot alla studenterna som kommer till oss i oktober.

 Vi i skolledningen har mycket att sätta oss in i. Bland annat kommer vi att se över samtliga rutiner som finns på skolan och bygga upp en väl fungerande elevhälsa.

Vi vill passa på att informera er att föräldramötet kommer äga rum i september. Separat inbjudan kommer inom kort.

Med hopp om ett gott framtida samarbete!

Morgan Damberg                                                                                            Ann-Madelene Johansson

08-523 067 47                                                                                                  08- 523 033 44

morgan.damberg@sodertalje.se                                                                      ann-madelene.johansson@sodertalje.se

Scheman 16/17 finns på hemsidan

skickad 17 aug. 2016 02:10 av Admin   [ uppdaterad 18 aug. 2016 10:43 ]

Nya läsårets scheman finns via den vanliga länken på hemsidan. Alla klasser och lektioner syns för hög- och mellanstadiet. Lågstadiets lektioner kommer först bli synliga senare under veckan. Ställ in i rullisterna vilken klass du vill se. I rullisten uppe till höger kan man också välja specifik vecka eller hela läsåret. Det finns givetvis också en utskriftsfunktion.

Snart kommer schemat synas även i Lärplattformen


/Mattias Sikberg
Administrativ samordnare

Skolstart 8.15 Onsdag 17 augusti

skickad 11 aug. 2016 07:35 av Admin

På onsdag börjar alla elever 8:15.

Skolan slutar 12:15 för elever i F-3 och kl 13:00 för elever i åk 4-9. De elever som har skoltaxi blir hämtade kl 12:45.

Elever i åk 4-9, får självklart gå tidigare så de hinner med taxin.

 

Vänligen

 

Marie Sellgren

Skolassistent

Pershagenskolan

Fritids stängt 15 augusti

skickad 9 aug. 2016 03:27 av Admin   [ uppdaterad 9 aug. 2016 03:30 ]

Måndag 15 augusti är fritids stängt.

Information från verksamhetschef Monica Sonde

skickad 8 juni 2016 05:21 av Admin


Södertälje 8/6 2016

                                                                                                            

Hej

Det blir förändringar på Pershagen inför läsårsstarten i augusti 2016. Rektor Marianne Johansson kommer att sluta.

 

Marianne Johansson har tillsammans med lärare och elever bidragit till skolans positiva resultatutveckling. Förutom att elevernas resultat har förbättrats har även skolutvecklingsarbeten för formativ klassrumspraktik påbörjats liksom förarbeten till att Pershagen ska bli en övningsskola, d.v.s. en skola som också utbildar lärarstudenter.

 

I Södertäljes förskolor och skolor pågår utvecklingen av en ny ledningsmodell, ett s.k. Funktionellt delat ledarskap. Syftet med modellen är att stärka rektorns förutsättningar att vara den pedagogiska ledaren med fokus på det nationella uppdraget utifrån skollag och läroplan. Det här är en modell som är prövad på några skolor med positiva effekter. Nu genomför vi den på fler skolor. 

 

Jag och rektor Marianne Johansson har olika syn ledningsmodellen och på vilket sätt den påverkar rektors ansvar och befogenheter och är därför överens om att gå skilda väger. Marianne avslutar sitt uppdrag som rektor på skolan vid läsårets slut och kommer därefter att gå vidare till en annan befattning i kommunen. Marianne är sjukskriven fram till den 1:a juli vilket i praktiken innebär att hon inte kommer tillbaks innan terminsavslut.

 

Till hösten gäller följande:

Rektor på skolan blir Morgan Damberg som kommer från Botkyrka kommun där han idag är rektor. I dagsläget är det inte helt klart när han tillträder sin tjänst. Vi väntar på besked från hans nuvarande arbetsgivare.

Enhetschef på skolan blir Ann-Madeleine Johansson. Hon tillträder sin tjänst den 15:e augusti. Ann-Madeleine arbetar idag som tillförordnad skolledare på ett yrkesgymnasium i Sollentuna och har förutom pedagogisk utbildning också erfarenhet som redovisningskonsult.

 

Fram till den nya skolledning är på plats kommer utbildningskontorets skolexpert, Tina Hammarström, gå in som tillförordnad rektor.

 

Jag önskar er och era barn en riktigt, riktigt, skön sommar!

 

Med vänliga hälsningar

Monica Sonde

Verksamhetschef för grundskolan

Södertälje kommun

 

Två intervjuer med Adella. Svt och Expressen.

skickad 25 apr. 2016 23:47 av Admin   [ uppdaterad 14 juni 2016 15:49 av Okänd användare ]

Skolan är givetvis jätteglad för det som Adella har presterat. Grattis till stipendiet och lycka till.
http://www.expressen.se/nyheter/adella-fick-toppbetyg--efter-tva-ar-i-sverige/


Information till år 9 om preliminära antagningen inför omvalet till eleverna 2016.

skickad 15 apr. 2016 05:16 av Admin

Denna information är samma som den som skickades ut via Lärplattformen.
Från SYV


Lovskola under påsklovet

skickad 24 mars 2016 05:38 av Admin

29 mars kl 9.30-12
30 mars kl 9.30-12
31 mars kl 9.30-12
Dessa tider är skolan öppen för att studera. Platsen är mediateket. Eleverna som deltar har fått intstruktioner om vad han/hon ska jobba med. Ali finns tillgänglig som undervisningsstöd.

Alla elever som vill plugga och vet vad de behöver/vill göra, är välkomna.

Varning för svaga isar

skickad 17 mars 2016 05:21 av Admin

Tänk på att de isar som ligger på mindre sjöar snabbt blir tunna och svaga just nu. Några elever har ibland setts gå på Trollsjöns is i Pershagen och vill vill här varan för faran med detta.

Instruktioner för inloggning till Lärplattformen

skickad 9 mars 2016 02:56 av Admin

Lärplattformen.

skickad 29 sep. 2014 04:12 av Mattias Sikberg   [ uppdaterad 29 sep. 2014 04:17 ]


Här är kommunens instruktion till er föräldrar. För inloggning för föräldrar krävs e-legitimation. All information som rör specifika klasser kommer i fortsättningen bara finnas inne i Lärplattformen.

 

Instruktionsfilmer om nya systemet som ersätter skola24 och i förlängningen innehålla mer än bara närvaron: http://www.sodertalje.se/Barn-Utbildning/Larplattformen/Ladda gärna ner appen. Den heter Ping Pong och har denna symbol:


 
 
 

1-10 of 213